רפובליקת בנענע

האם קינואה כשרה לפסח?
קצרמר
מאת:ג`וני בוי וו.19:1 28-8-2006
קינואה כשרה לפסח, גם לאלו שלא אוכלים קטניות.

על פי הרב משה עמיאל:
"ה"קינואה" היא מרכיב מזון חדש יחסית. אמנם, מכלילים אותה בסוג של דגן, אך היא איננה מין בוטאני של דגן, וסוגי הדגן הם 5 מינים ידועים בלבד.
הקינואה מוגדרת כ"פרי בוטני". גם העלים של צמח הקינואה אכילים.
לכן היא כשלעצמה מותרת לאכילה בפסח.
אגב: גרעיני הקינואה לא מכילים גלוטן, ולכן הם בטוחים לשימוש לחולי ציליאק."


קישורים נוספים: