רפובליקת בנענע

עצות לנוסעים לחו"ל
עיצות כלליות
מאת: אמנונימוס י. 20:43 17-8-2006
1. במינסטריון התיירות יש מדריך מסעדות צמחוניות VEGEATS שהוא בעצם רשימת קישורים לכמה מדריכים כאלה. אולי באחד מהם תוכל למצוא מידע נוסף.

2. נסו לעיין במאמרים הקיימים. חלק מהעצות בהם רלוונטיות גם לאיזורים אחרים בעולם.

3. אם אתם נוסעים עם טיול מאורגן זו יכולה להיות מגבלה. הם בדרך כלל מכתיבים איפה אוכלים וזה מונע מכם את החופש לבחור מסעדה ידידותית יותר לצמחונים. נסו לברר אצל חברות שמציעות מזון כשר. פעמים רבות הן מביאות את המזון מהארץ ואז קל יותר לברר מה צפוי ואולי לבקש שידאגו למנות צמחוניות. יש דתיים הנמנעים מאכילת חיות בחו"ל מסיבות כשרות, כך שיכול להיות שחברות עם אוכל כשר מנוסות יותר בהספקת מזון צמחוני.

4. אם אתם מטיייםל עצמאית (לא דרך טיול מאורגן), עדיף לחפש צימרים או "מלון סוויטות" שבהם יש מטבחון צמוד. הרבה פעמים הם יותר זולים כי יש בהם פחות שירות (לא מותחים לך את הסדינים כל יום). כך ניתן לקנות אוכל בסופר ולהכין לבד. זה נותן הרבה יותר אפשרויות וגם קל יותר לקבל מידע על המוצרים בסופר (אם יש תוויות בשפה מובנת). גם במלון רגיל אפשר לאלתר ארוחות - להרתיח מים במכונת הקפה (זה נותן קצת טעם לאוכל) ולהשתמש למיני "מנה חמה" או להשרות בורגול. אפשר לאחסן דברים במיניבר (ניתן לבקש לרוקן אותו כדי שיהיה פנוי עבורך).

5. נסו להצטייד מהארץ במזון מרוכז, עמיד, מזין וקל משקל. מיני דגנים או גרנולה, בורגול דק שמספיק להשרות במים חמים, דיסות שמספיק לערבב עם מים חמים, גרעינים קלויים, אגוזים. ירקות וזרעים הניתנים להנבטה עלולים להחרים במכס מחשש להכנסת מחלות צמחים. אוכל שנראה כמו זרעים, עדיף להביא באריזה, כך שיראה כאוכל ולא כזרעים.

6. הצטיידו ברשימת הביטויים הנחוצים באנגלית ובשפות המקומיות (ראו באתר IVU). בעזרת תקשורת בסיסית וקצת רצון טוב, כמעט תמיד תוכלו לקבל משהו מתאים - סלטים, שעועית, אורז או מיני ירקות.

7. נסו ללמוד על המאכלים המקומיים. מזונם של האנשים הפשוטים, דלי האמצעים כולל מעט מאד מזון מהחי וחלק גדול מהמאכלים העממיים הם צמחונים או טבעונים. אם מצאתם מאכל כזה, בדרך כלל תוכלו לבקשו ברוב המסעדות המקומיות וכך גם להנות מהפן הגסטרונומי של הטיול.


קישורים נוספים: